От ГЕРБ-СДС дойдоха единствено, за да обяснят, че няма

...
  От ГЕРБ-СДС дойдоха единствено, за да обяснят, че няма
Коментари Харесай

Без резултат приключи срещата ПП-ГЕРБ за кабинет с втория мандат

  От ГЕРБ-СДС пристигнаха само, с цел да обяснят, че няма да го поддържат, тъй като го считат за " кукла на конци " на водачите на Политическа партия Асен Василев и Кирил Петков. Веднага по-късно депутатите на Бойко Борисов напуснаха срещата.

 

" Разговор, в който се търси поддръжка с втория мандат за държавно управление, откакто са изгорени доста мостове, откакто връзката сред парламентарните групи, в това число при връчения първи мандат, при молбата за среща с претендента за министър председател от името на коалиция ГЕРБ-СДС, е тематика, която евентуално, на днешния диалог, не би трябвало да взема превез ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

" Нашият диалог ще се изчерпи дотук. Желая Ви триумф, в случай че намерите съидейници, евентуално ще визиите и състав на държавно управление в пленарна зала и там ще видите нашия избор ", съобщи Атанасова и представителите на ГЕРБ напуснаха срещата. 

 

" Няма ли да чуете моя отговор ", попита учен Денков, само че откакто не получи отговор, съобщи: " Тогава ще го кажа на медиите ".  " Искам да благодаря на сътрудниците от ГЕРБ, че се отзоваха на тази маса и споделиха какво мислят ", съобщи Денков, представен от Дарик. 

 

" Моят апел беше да не се връщаме към предишното, тъй като в случай че приказваме за изгорени мостове, би трябвало да почнем от свалянето на държавното управление на " Продължаваме Промяната ", когато доста мостове бяха изгорени. Моят апел е да не се връщаме обратно, да погледнем напред ", съобщи учен Денков. Относно персоналния състав на държавно управление, той разгласи, че това е диалог, който следва. 

 

Всички парламентарно показани партии откликнаха на поканата на Денков. Последен на срещата дойде ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който се извини за закъснението и посочи, че по същото време е имал различен ангажимент, само че е направил всичко допустимо да участва. 

 

Академик Николай Денков ще одобри втория мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. Първият мандат бе несполучлив, след като проектокабинетът на проф. Габровски не съумя да събере нужната поддръжка и кандидатурата му бе отхвърлена от Народното събрание. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР